Prognoza 19-22. jul 2014.

sunceIznad Zapadne Evrope, na evropsko kopno tokom današnjeg dana ućiće novi ciklon koji će pre svega Francuskoj donositi jaka nevremena. Kod nas se za vikend i tokom većeg dela ponedeljka, na prednjoj strani tog ciklona, očekuje sve stabilnije i toplije vreme. U subotu i nedelju biće pretežno sunčano i vruće sa maksimalnim temperaturama od 32 do 34 stepena. Vetar će biti slab, u subotu još severni, a u nedelju jugoistočni vetar. ECI1-96

U ponedeljak će biti vruće i sparno sa maksimalnom temperaturom do 35 stepeni. U toku večeri i noći biće uslova za kišu i pljuskove koji će biti praćeni grmljavinom, a moguće su i vremenske nepogode, grad i jak vetar. Nestabilno vreme će biti i u utorak kada su mogući pljuskovi praćeni grmljavinom tokom celog dana. Biće svežije, maksimalna temperatura do 28 stepeni.

Izgledi vremena do kraja meseca: U periodu od 23. jula sledi postepena stabilizacija vremena uz mogući poneki pljusak u poslepodnevnim satima. Temperatura će se kretati u intervalu od 30-32 stepena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *