Prognoza 01-04. septembar 2014.

ECI1-96Danas u popodnevnim satima iznad severne Italije dolazi do formiranja ciklona, koji će tokom noći i sutrašnjeg dana doneti obilne padavine Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori. Osim obilnih padavina, lokalno i preko 100mm za 24h sata što može izazvati lokalne bujice i poplave, biće i olujnog vetra, posebno na obalama Jadranskog mora. Ciklon će se sporo premeštati preko Jadranskog mora do obala Albanije i dalje u sredu i četvrtak preko Grčke kada će postepeno slabiti.

17784214

Očekivana sinoptička situacija u utorak

Kod nas se u ponedeljak očekuje umerena košava zbog blizine ciklona. Biće dosta oblaka, a moguća je i kiša tokom dana, ipak veća šansa za kišu je zapadnije gde je manji uticaj košave. Maksimalna temperatura u ponedeljak biće oko 25 stepeni. U utorak se očekuje pretežno oblačno vreme, vetar će okrenuti na severoistočni, temperatura će se kretati u intervalu od 16 do 25 stepeni.

U sredu i četvrtak smo i dalje pod uticajem ciklona, treba očekivati slabu kišu ili kratkotrajan pljusak. Temperatura bez bitnije promene i kretaće se oko 25 stepeni.

Najviše padavina biće u jugozapadnim, južnim i u sredu u istočnim delovima Srbije, kod nas na severu će ukupna količina padavina biti vrlo verovatno manja od 20mm.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *