Vremenska prognoza 16-22. decembar

Tokom cele nedelje se iznad našeg područja zadržava polje visokog vazdušnog pritiska, koje će uslovljavati stabilno vreme bez značajnijih promena. Karakteristike vremena pod „zimskim“ anticiklonom su dugotrajne magle, niska oblačnost, tmurno i hladno vreme. Upravo takvo vreme će karakterisati celu ovu nedelju. Jutarnje temperature će biti od -4 do -2 stepena, dok će maksimalne vrednosti biti svega par stepeni iznad nule.

Dugotrajna magla može usloviti izmaglicu, pa tako postoji mogućnost za slabu rosulju ili slab sneg iz niskih oblaka, no to su minimalne padavine i najveći problem mogu stvarati noću usled niskih temperatura kada bi se ledile na tlu. Isto tako magla smanjuje vidljivost što zahteva dodatnu opreznost posebno u saobraćaju van naselja.

Razbijanje temperaturne inverzije je moguće u četvrtak i petak kada bi moglo na kratko da se pojavi sunce, ali za vikend ponovo oblačno i tmurno. Što se tiče dolazećih praznika, oni neće biti obojeni u belo, već sledeće nedelje treba očekivati blaže otopljenje i kišu, ali o tome za 7 dana kada budemo imali precizniju prognozu.

magla-gusta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *